fbpx
În primele 10 zile ale lunii, beneficiezi de transport gratuit!
Life Style

Beneficiile animalelor de companie pentru sănătate și starea de spirit

Beneficiile animalelor de companie pentru sănătate și spirit

Animalele de companie vin cu câteva beneficii puternice pentru sănătate. Iată cum îngrijirea unui câine, pisică sau alt animal poate ajuta la ameliorarea depresiei și a anxietății, la reducerea stresului și la îmbunătățirea sănătății inimii.

Beneficiile animalelor de companie

Majoritatea proprietarilor de animale de companie sunt siguri cu privire la bucuriile imediate care vin odată cu împărtășirea vieții lor cu animalele de companie. Cu toate acestea, mulți dintre nu sunem conștienți de beneficiile pentru sănătatea fizică și mintală care pot însoți și plăcerea de a te ghemui lângă un prieten blănos. Abia recent studiile au început să exploreze științific beneficiile legăturii om-animal.

Animalele de companie au evoluat pentru a deveni puternic adaptate la oameni și la comportamentul și emoțiile noastre. Câinii, de exemplu, sunt capabili să înțeleagă multe dintre cuvintele pe care le folosim, dar și mai bine să ne interpreteze tonul vocii, limbajul corpului și gesturile. Și, ca orice bun prieten uman, un câine loial se va uita în ochii tăi pentru a-ți evalua starea emoțională și pentru a încerca să înțeleagă ce gândești și ce simți (și să-și dea seama când ar putea urma următoarea plimbare sau recompemsă, desigur).

Animalele de companie, în special câinii și pisicile, pot reduce stresul, anxietatea și depresia, pot ușura singurătatea, încurajează exercițiile și jocul și chiar pot îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. Îngrijirea unui animal poate ajuta copiii să crească mai în siguranță și mai activi. Animalele de companie oferă, de asemenea, o companie valoroasă pentru adulții în vârstă. Poate cel mai important, totuși, un animal de companie poate adăuga bucurie reală și dragoste necondiționată vieții tale.

Orice animal de companie vă poate îmbunătăți sănătatea

Deși este adevărat că oamenii cu animale de companie experimentează adesea beneficii mai mari pentru sănătate decât cei fără, un animal de companie nu trebuie să fie neapărat un câine sau o pisică. Un iepure ar putea fi ideal dacă ești alergic la alte animale sau ai spațiu limitat, dar vrei totuși un prieten blănos cu care să te ghemuiești. Păsările pot încuraja interacțiunea socială și vă pot ajuta să vă mențineți mintea ascuțită dacă sunteți un adult în vârstă. Șerpii, șopârlele și alte reptile pot fi tovarăși exotici. Chiar și urmărirea peștilor într-un acvariu poate ajuta la reducerea tensiunii musculare și la scăderea pulsului.

Studiile au arătat că:

 • Proprietarii de animale de companie sunt mai puțin susceptibili de a suferi de depresie decât cei fără animale de companie.
 • Persoanele cu animale de companie au tensiunea arterial mai mică în situații stresante decât cele fără animale de companie. Un studiu a constatat chiar că atunci când persoanele cu hipertensiune la limită au adoptat câini dintr-un adăpost, tensiunea arterială a scăzut semnificativ în cinci luni.
 • Jocul cu un câine, o pisică sau un alt animal de companie poate crește nivelul de serotonină și dopamină, care calmează și relaxează.
 • Proprietarii de animale de companie au un nivel mai scăzut de trigliceride și colesterol (indicatori ai bolilor de inimă) decât cei fără animale de companie.
 • Pacienții cu atac de cord cu animale de companie supraviețuiesc mai mult decât cei fără.
 • Proprietarii de animale de companie de peste 65 de ani fac cu 30% mai puține vizite la doctor decât cei fără animale de companie.

Unul dintre motivele acestor efecte terapeutice este că animalele de companie îndeplinesc nevoia umană de bază de atingere. Chiar și criminalii împietriți din închisoare prezintă schimbări pe termen lung în comportamentul lor după ce interacționează cu animalele de companie, mulți dintre ei experimentând afecțiune reciprocă pentru prima dată. Mângâierea, îmbrățișarea sau atingerea în alt mod a unui animal iubitor vă poate calma rapid atunci când sunteți stresat sau anxios. Însoțirea unui animal de companie poate, de asemenea să ușureze singurătatea, iar majoritatea câinilor sunt un stimulent excelent pentru exerciții sănătoase, care vă pot stimula substanțial starea de spirit și pot ușura depresia.

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Price
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
Click outside to hide the comparison bar
Compare
0
0