fbpx
În primele 10 zile ale lunii, beneficiezi de transport gratuit!
Păsări

Cum să protejezi păsările de afară pe timpul iernii?

hranirea-pasarilor-irana

Iarna aduce cu ea frig, zăpadă și vânturi aspre, iar păsările sălbatice sunt printre cele mai vulnerabile creaturi la schimbările de temperatură și la lipsa hranei. Cu toate acestea, există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a le ajuta să supraviețuiască și să se simtă confortabil pe timpul iernii. Protejarea păsărilor de afară nu doar îți aduce o bucurie deosebită să le vezi în curtea ta, dar contribuie și la menținerea echilibrului ecologic. Află în acest articol cum poți să le oferi un adăpost și hrană pe timpul iernii.

 1. Hrănește-le corespunzător:

Hrana este un aspect crucial pentru supraviețuirea păsărilor pe timpul iernii. Iarna, resursele naturale devin limitate, iar păsările au nevoie de o sursă suplimentară de hrană. Iată câteva sfaturi pentru a hrăni păsările în mod corespunzător:

 1. Folosește hranitoare pentru păsări:

Pentru a oferi hrana într-un mod organizat și sigur, poți să utilizezi hranitoare pentru păsări. Există o varietate de modele disponibile, cum ar fi hranitoarele cu bazine, hranitoarele suspendate sau cele care se atașează de geam. Asigură-te că hranitoarele sunt curate și păstrate în bune condiții, pentru a evita îmbolnăvirea păsărilor.

 1. Asigură-le apă:

Pe lângă hrană, păsările au nevoie și de apă pe timpul iernii. Deoarece apa poate îngheța, asigură-te că oferi apă proaspătă în fiecare zi. Există chiar și dispozitive de încălzire pentru bazinele cu apă, care previn înghețul în condiții foarte reci.

 1. Creează adăposturi:

În timpul iernii, păsările pot avea dificultăți în găsirea unui loc sigur pentru a se adăposti de frig și de vânt. Poți să le ajuți furnizând adăposturi, cum ar fi cuiburi pentru păsări sau cuiburi cu pereți izolați termic. Așează aceste adăposturi în zone ferite de vânturile puternice și departe de zonele frecventate de animale domestice.

 1. Evită hrana nesănătoasă:

Este important să eviți hrana nesănătoasă pentru păsări, cum ar fi pâinea sau resturi de mâncare de la masă. Acestea pot duce la îmbolnăvirea păsărilor și nu le oferă nutrienții de care au nevoie.

Protejarea păsărilor de afară pe timpul iernii este un gest iubitor față de natură și contribuie la menținerea echilibrului ecologic în jurul nostru. Prin furnizarea hranei potrivite, a apei și a adăposturilor, poți să faci o diferență semnificativă în viața acestor creaturi minunate. Iarna, păsările depind de noi pentru a supraviețui, iar oferindu-le ajutorul de care au nevoie, le poți bucura și pe tine însuți cu spectacolul lor zilnic în curtea ta.

Lasă un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Price
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
Click outside to hide the comparison bar
Compare
1
0